Opbrengst Wijnactie 2018-2019 is gegaan naar de Doniastate in Stiens. 

Doniastate is een hele gezellige kinderboerderij van 6 hectare in Stiens die grotendeels wordt gerund door mensen met een beperking.

Er zijn heel veel boerderijdieren maar daarnaast ook andere bijzondere dieren zoals zeeboekoeien, alpaca's, landschildpadden en vlinders in de vlindertuin.Tevens worden er in de grote groentetuin op biologische wijze groenten verbouwd, die in het winkeltje kunnen worden gekocht. Voor de kinderen is er naast de aaibare boerderijdieren een speeltuin en een kabouterbos.

LC Leowardia heeft een donatie gegeven van € 600 voor het inrichten van de vlindertuin en het bouwen van insectenhotels. Deze werkzaamheden zijn in het voorjaar en de zomer van 2019 verricht door een aantal medewerkers van Doniastate. Er zijn prachtige vlinderstruiken en andere bloemen die veel insecten aantrekken, daarnaast is er materiaal gekocht voor de twee insectenhotels zoals hout, dakpannen etc.

Op de bijgaande foto's zien we de prachtig ingerichte vlindertuin en de 2 insectenhotels met hun makers: Jorrit, Martijn en Sjors.

   

Vliendertuin voorjaar 2019