Ondanks dat het goed gaat met de Nederlandse economie, leeft nog ruim een miljoen mensen in ons land onder de armoedegrens. Vaak onbedoeld en ongewenst. Een pak koffie is dan een grote hap uit hun budget. Voedselbanken krijgen zelden koffie aangeleverd, omdat koffie niet snel bederft. Om tóch koffie in de voedselpakketten te kunnen leveren, organiseren Lionsclubs door het hele land deze waardepuntenacties. In 2018 deed Lionsclub Leeuwarden Leowardia voor het eerst ook mee aan deze mooie actie, met succes! De actie leverde meer dan 1300 pakken koffie op. En daarom wordt ook dit jaar de actie weer opgezet in Leeuwarden en Stiens.

Hoe werkt het?

Op elk pak Douwe Egberts koffie zitten DE-waardepunten die je kunt uitknippen. Je opgespaarde punten kun je van begin december tot halverwege januari doneren in een van de inzamelboxen. De volgende supermarkten in Leeuwarden en omstreken doen mee: AH Emmakade, AH XL Tynjedijk, Spar Hallum, Jumbo Hoeksterend, AH Cammingaburen, Jumbo Vogelbuurt, Jumbo Zuiderburen, AH Bilgaard en AH Stiens. En ook in de winkel CECIL aan de Wirdumerdijk staat een box. Ook Pickwickpunten kun u bij deze boxen inleveren. De Lionsclub verzamelt half januari alle punten en levert ze aan bij Douwe Egberts. Zij verhogen de opbrengst en zorgen zo voor een grote voorraad koffie bij de voedselbanken.

Lionsclub Leeuwarden Leowardia hoopt dat, zeker met de feestdagen in het achterhoofd, alle Douwe Egberts drinkers in Leeuwarden en omstreken de voedselbanken met dit kleine gebaar willen steunen. Zodat eenieder 2020 kan beginnen met een lekker bakje koffie.

Een aantal leden van Lionsclub Leeuwarden Leowardia die betrokken zijn bij de DE actie.

Bij vragen over de actie kunt u contact opnemen met Eva van Leeuwen