Deze vijf interessante en geëngageerde sprekers laten hun licht schijnen over kunst, politiek en mensenrechten. Elke lezingavond begint om 19.30 uur en wordt afgesloten met een gezellige borrel verzorgd door Lions Club Leeuwarden Leowardia. De opbrengst van lezingencyclus komt ten goede aan het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CMK) in De Garaasje van Fier Fryslan.

Op 26 maart trapt Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen kinderen Corienne Dettmijer af met een inleiding over mensenrechten.

Op 2 april houden drie topvrouwen uit de Friese museumwereld een presentatie met als titel 'Fries design in de periode 1945-1975'. Het gaat om Manin Borst (Museum Martena in Franeker), Hilly ten Wolde (Museum Joure) en Tellervo Baarhoorn (tot voor conservator Nationaal Vlrechtmuseum in Noordwolde).

Annemarie Jorritsma, al tien jaar burgemeester van Almere, spreekt op 9 april over politiek.

BNN-presentator Marijke Roskam leidt op 26 maart en 9 april het debaat dat op de inleidingen zal volgen.

Geode Doel