10/02/2020

DE-waardepuntenactie van Lionsclub Leeuwarden Leowardia voor voedselbank, wederom een groot succes

Lionsclub Leeuwarden Leowardia ondersteunt voor het tweede jaar de voedselbank met een waardepuntenactie. Met de actie hebben zij 673.449 ‘DE-waardepunten’ opgehaald, 10.000 meer dan vorig jaar. Dit leverde vorig jaarmaar liefst 1300 pakken koffie op met een behoorlijke winkelwaarde! Zo zorgen zij dit jaar voor een nog grotere voorraad koffie bij de voedselbank.

Dames van Lionsclub Leeuwarden Leowardia tellen de DE-waardepunten

In verschillende supermarkten stonden inzamelboxen, waar mensen hun Douwe Egberts waardepunten konden inleveren. Douwe Egberts verzilvert deze punten voor pakken koffie, die ze aan de voedselbank levert.

Ondanks dat het goed gaat met de Nederlandse economie, leeft nog ruim een miljoen mensen in ons land onder de armoedegrens. Vaak onbedoeld en ongewenst. Een pak koffie is dan een grote hap uit hun budget. Voedselbanken krijgen zelden koffie aangeleverd, omdat koffie niet snel bederft. Om tóch koffie in de voedselpakketten te kunnen leveren, organiseren Lionsclubs door het hele land deze waardepuntenacties. Dit jaar dus ook weer in Leeuwarden en omstreken, en met succes!

Deelnemende supermarkten

De volgende supermarkten hebben meegedaan aan de actie en hebben hiervoor ruimte beschikbaar gesteld: AH Emmakade, AH XL Tynjedijk, Spar Hallum, Jumbo Hoeksterend, AH Cammingaburen, Jumbo Vogelbuurt, Jumbo Zuiderburen, AH Bilgaard en AH Stiens. En ook in de winkel CECIL aan de Wirdumerdijk stond een box. De leden van Lionsclub Leeuwarden Leowardia willen deze betrokken partijen hiervoor hartelijk bedanken!

Lionsclub Leeuwarden Leowardia is erg blij dat vele Douwe Egbert drinkers middels dit kleine gebaar de voedselbanken hebben gesteund. Zodat eenieder 2020 kan beginnen met een lekker bakje koffie. Vanwege het grote succes zal deze actie ook dit jaar weer rond de feestdagen uitgevoerd worden. Begint u vast met punten sparen?